tiistai 21. toukokuuta 2013

On the other side of the world

It is over now.

Sinne meni kevät.

Sinne meni 4 kuukautta ja 2 päivää.

Sinne meni vaihtoaika.

Sanoa voi, että nopeasti meni, loppuaika varsinkin.

Tänään oli aamulla viimeinen final exam ja niin sitä vaan siitäkin koulusta selvittiin! Oli kyllä aika uskomaton fiilis kun sieltä tenttisalista lähti ja mietti että siinä se oli, nyt on käyty puoli vuotta koulua englanniksi ja viimeisessäkin kokeessa tuntui, että olipas kiva kirjoittaa englanniksi. Nyt saa vielä jännittää arvojasanoja 6.6. asti. Toivotaan että kaikki kurssit meni läpi! 2 on varmasti jo läpi, ja kolmas todennäköisesti myös.

Mitä jäi mieleen? Paljon uusia kokemuksia ja muistoja, ystäviä ja seikkailuja. Eilen mietin, että miten uskomaton ajatus se on, että mä meen takaisin Suomeen, takaisin Jyväskylään asumaan ja voin sanoa asuneeni Hong Kongissa. Osaan kulkea ja kiertää Hong Kongissa.Osaan antaa vinkkejä ja neuvoja, mitä täällä kannattaa tehdä, minne kannattaa mennä.

En ollut ennen edes käynyt Aasiassa ja nyt olen käynyt monessa uudessa maassa ja oikeasti viettänyt täällä aikaa. Hong Kong, Thaimaa, Singapore ja Kiina CHECK! Hong Kongia tuli kierreltyä myös ristiin rastiin, nähtyä suurkaupungin elämää mutta myös vuoristoja, luontoa ja rantaa.

Nyt on laukut pakattu, matkalaukku +23kg, käsimatkatavara ja iso käsilaukku, niillä selvisin. Miettii, miten sitä sai monen kuukauden tavarat tuohon määrään ja silti joskus viikon lomalle ottaa miltei saman verran tavaraa mukaan, kun noinkin vähällä selviäisi.

Sai paljon uusia mietteitä ja ajatuksia. Päällimäisenä on mielessä, miten Suomea oppi arvostamaan lisää ja lisää. Se, että meillä oikeasti on siellä kaikki hyvin, ihan oikeasti. Meillä on katot pään päällä ja sosiaaliturvajärjestelmä, joka pitää huolta. Suomessa kaikki on hyvin. Muistaisi vain sen jokainen sielläkin, että kaikki on hyvin, ei ole hätää siellä kenellekään. Voi että kun on ikävä Suomen kesää ja järviä ja luontoa ja sitä rauhaa.

Mitä täältä ei tule ikävä, niin näitä kiinalaisia.. ja tätä säätä, täällä on viimeisen viikon on ollut niin tuskainen kostea/tunkkainen/paikallaan oleva ilma. Ihana päästää kesään ja vähän kuivempaan kesään.

On ollut mieletön vaihto, paljon uusia muistoja ja kokemuksia. Onneksi on kuvia ja blogi ja kaverit kenen kanssa muistella tätä aikaa. Mulla oli myös aivan mahtava tukiverkko koti-Suomessa, mistä mua tuettiin ja tsempattiin kun välillä tuntui ettei kyvyt ja taidot riitä. Niin vain sitä kaikesta selvittiin.

KIITOS kaikille, niin tärkeille ihmisille Suomessa kuin uusille tuttavuuksille täällä Hong Kongissa.

Tänään illalla porukalla syömään ja sitten hengausta meidän huoneessa porukalla ja 8 jälkeen sitten tekemään check-out ja ulos ja kohti lentokenttää! WOU.

Kannatti lähteä, kannatti kokea, oli aivan ainutkertainen kokemus, ei tämmöstä mahdollisuutta toiste tule.

Tämä tyttö kiittää ja kuittaa ja sanoo AASIA CHECK ja aika PALATA KOTIIN !


Niin se meni 4 kuukautta, maailman toisella puolella. On the other side of the world.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti