lauantai 4. toukokuuta 2013

10 000 Buddhas

Lauantaina päätin lähteä käymään vihdoin 10 000 Buddhaa -nimisellä nähtävyydellä. Sinne pääsi suoraan vaaleansinisellä metrolla Hung Homista, jäin pois Sha Tin -metroasemalla ja siitä oli vielä lyhyt kävelymatka. Polku löytyi helposti.



Kävelymatkalla otin muutaman kuvan sillalta mistä kävellään aina kouluun jne.
Tuolla takana on se alue missä yleensä käydään syömässä ja mikä on muutenkin se meidän "lähiö".




Kävelysiltaa kun jatkaa niin alhaalla on puisto, missä on vanhuksia aina aamuisin joogaamassa tms. 


Sitten perillä! 


Alkuun oli heti suuret kyltit "Tervetuloa vierailemaan Temppeliin. Pääsymaksu on ilmainen", no eikö näiden monien kylttien jälkeen siellä ollut feikki-buddhia, jotka koittivat kaupata käsikoruja, yksi niistä tuli heti "siunaamaan", halaamaan jne ja pyysi rahaa, en tietenkään antanut mitään. 


Sitten alkoi nousu kohti huippua, niitä portaita kyllä riitti ja kuuma tuli kiivetässä, polku menee metsässä, ja ilma oli kostea ja ei tuullut yhtään. Portaat oli myös aika jyrkät paikoittain.






Huipullekin pääsin, sieltä aukesi komeat näköalat alas Hong Kongiin ja oli komeita patsaita ja temppleitä.




Jokaisella Buddhalla oli varmaan joku oma tarkoituksensa, mutta nuo kaikki kyltit niiden alla oli vain Kiinaksi.



Polku jatkui vielä vähän ylemmäksi ja siellä oli Buddhia metsässä. 


Ylimpänä oli hieno ja vaikuttava valkoinen Buddha vesiputouksen edessä.


Sitten matka alas alkoi, oli hieman helpompaa. 





Oli kyllä käymisen arvoinen paikka, oli hienoa ja rauhallista. Muita turistejakaan ei ollut liikaa. Kannatti käydä! ja niitä Buddhia varmasti oikeasti oli 10 000, niitä oli aivan joka nurkalla siellä. 

Eilen illalla myös vietettiin kaverin yllätys-synttäreitä! Yllätys onnistui hyvin ja oli hauska ilta yhdessä! :)

Tänään vielä viimeisien kouluhommien kimppuun ja sitten keskiviikon jälkeen kaikki muut kouluhommat onkin ohitse paitsi tentit. Ne onkin sitten siitä kahdella seuraavalla viikolla, tiistaina 14.5. on viinikurssin final exam, lauantaina 18.5. on keskiviikon "managing business information and application systems" -kurssin final exam ja sitten seuraavana tiistaiaamuna on viimeinen tentti, ja sitten tiistai-iltana 21.5. On aika lähteä kohti lentokenttää, tulla Finnairin suoralla yölennolla Suomeen ja laskeutua Helsinki-Vantaalle kello 06.10 keskiviikko aamuna 22.5. Viimeisiä viikkoja siis jo viedään ja olenkin nyt koittanut käydä "pakollisissa" nähtävyyspaikoissa täällä.

Terkkuja kaikille! :) :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti