lauantai 2. helmikuuta 2013

huh hellettä, koulua, ruokaa, shoppailua

Pari päivää jäänyt välistä, mutta ei täällä mitään maailmaa mullistavaa ole tapahtunut :) kohokohtia ehkä ne, että

1. koulu alkoi! ja sitä on ollut ehkä neljän kurssin verran, mutta ne kurssit muuttuu viä ens viikon aikana kun on add/drop -viikot. Muttajoo, kyllä se koulu aika kamalaa alkuun oli, mutta eiköhän sitä siitäkin sitten selvitä :) jos ei muulla, niin suomalaisella sisulla!

2. ollaan syöty paljon hyviä ruokia, löydetty lemppariravintola, semmonen thairavintola

3. hengattu paljon porukalla ja tutustuttu lisää

4. päädyttiin osaksi Hong Kongilaisen elokuvan kuvauksia :D oltiin hakemassa pitsaa .. ja siinä matkalla ne sitten kuvasi leffaa.

5. shoppailu on vaikeaa - muutamassa kaupassa kohdattiin seuraavaa: vaatteita (paitoja) ei saa sovittaa! ja jokaista vaatekappaletta on koko kaupassa vain ja ainoastaan tasan yhtä kokoa. Hmm.

6. tänään oli kuuma päivä! oli +25c. ja jos oikein toivoo niin saattaa voida sanoa saaneensa vähän väriä pintaan :)


KE 30.1. Meidän piti herätä hirmu aikaisin ja olla jo 8.30 koulussa. Meitä oli jopa neljä vaihtaria, me, Matti ja Iina siellä. Kurssin aihehan oli "Confucianism and Chinese culture", noh alkuun opettaja heitti kaikille kyselyn ja kysymykset kuuluivat "Mitä suuntauksia tiedän kungfutselaisuudesta?" "mitä julkaisuja olet lukenut aiheesta?" "miksi on tärkeää opiskella kungfutselaisuutta tällä vuosisadalla?" Hieman naureskeltiin ja oltiin että joo, mitähän tästä tulee. Noh, istuttiin kiltisti koko tunti siellä, mutta kurssin jälkeen puhuttiin, että tuo opettaja olettaa vähän liikaa meidän tietävän kaikkea jo aiheesta, joten taitaa olla kurssinvaihto edessä.

Luennon jälkeen mentiin etsimään lounasta, pyörittiin Hallssien lähellä olevalla alueella ja lopulta löydettiin se thai-paikka, mistä mainitsin aiemmin. Piti kuitenkin odottaa puoli tuntia, että se aukesi, niin käytiin sillä välin tsekkaamassa millaisen hotellin Tuomo on täältä varannut :* Päästiin lopulta myös syömään, ja ruoka oli hyvää! Parasta, mitä on tähän mennessä täällä syönyt, nam.

Takaisin hallsseille, huilailua huoneessa, puhelua Suomeen :*, päikkärit ja valmistautumista illan kouluhetkeen. Meillä tosiaan oli luennot klo 18.30-21.30. Aiheena oli johdatus markkinointiin, oltiin ainoita vaihtareita, muut oppilaat on paikallisia ekan vuoden opiskelijoita, ja ne ei kaikki edes puhu englantia. Nojoo, istuttiin siellä nekin luennot, päästiin onneksi jo puol 21. Lähdettiin sitten hakemaan sitä pitsaa, ja matkalla tosiaan päädyttiin niihin kuvauksiin. Naurettiin, että täällä ei kyllä koskaan tiedä, minne sitä päätyy ja mistä itsensä löytää. Tultiin hallsseille syömään pitsaa, ja oli kyllä hyvää namnam. Skypettelyt Suomeen, onneksi täällä on niiin helppo kuitenkin olla yhteydessä ja puhua Suomeenkin :)

TO 31.1. Meillä ei ollut koulua tänään, niin päätettiin aloittaa päivä reippaasti ja lähdettiin lenkille rantaan! Oli ihana juosta siellä auringonpaisteessa taas. Lenkin jälkeen oli loistava fiilis, lähdettiin tuohon lähialueelle syömään, mentiin samaan paikkaan missä oltiin eilen, kun oltiin se niin hyväksi todettu kuitenkin. Koitettiin shoppailla, mutta se osoittautui aika vaikeaksi. Ei täällä ollut mitään hyviä kauppoja lähelle, joko vaatteet oli liian rumia ja kamalia, tai ne oli talvivaatteita! Ja muutama muukin ongelma tuli vastaan.

7 aikaan lähdettiin syömään, mentiin hieman korelaiseen paikkaan, siellä olisi saanut kimchiä muutamassakin muodossa, mutta en kyllä (ainakaan vielä) uskaltanut sitä maistaa. Luulen, että mut laitetaan sitä maistamaan viimeistään maaliskuun lopulla :D :* mutta oli vaihteeksi hyviä dumplingsseja. Maha täynnä tultiin takaisin Hallsseille, tultiin porukalla hengaamaan meidän huoneeseen ja höpistin niitä ja näitä. Viimeisetkin pääsi koulusta ja liittyi seuraan ja sitten lähdettiin semmoselle kattoterassille. Mentiin sinne metroilla ja kävellen. Paikka oli neljännen kerroksen katolla, valtava kattoterassi alue, missä ihmiset sai oleskella ja hengata. Lähellä, siellä katolla, oli myös muutama baari. Terassilla hengailtiin muutama tunti ja nähtiin tosi paljon kaikki muita vaihtareita. Oli kiva ja hieno paikka.



Lähdettiin jatkamaan matkaa kohti keskustaa, matkalla tuli todettua, taas kerran, miten on maailma pieni. Löytyi yhteisiä tuttavuuksia taas. Matka oli pitkä ja kukaan ei oikein tuntunut tietävän minne ollaan menossa, meitä oli kuitenkin semmoinen 40 ihmisen porukka. Lopulta löydettiin paikkaan, minne meidän oli tarkoitus mennä, mutta se osoittautui aika huonoksi paikaksi, ja kalliiksi ja siellä oli liikaa ihmisiä. Niinpä, mentiin vanhaan tuttuun ja turvalliseen 7/11:niin ja hengattiin kadulla. Siellä oli aivan mielettömästi porukkaa, enemmän kuin koskaan.

PE 1.2. Wuhuu, helmikuu! Nyt voi jo sanoa, että ensi kuussa Tuomo tulee tänne :) JEE! Tänään meidän piti herätä 10 aikaan, ja kerättiin kaikki tavaramme pois ja tungettiin ne kaappiin. Tänne piti tulla tuholaistorjujan, tai jonkun jotain ainetta suihkuttelemaan päivällä. Lähdettiin käymään koulussa 11.30-12.45. Oli mielenkiintoisin luento mitä on ollut :) oli siis ihan okei. Mentiin hakemaan lounasta, otettiin mukaan ja mentiin auringonpaisteeseen sitä nauttimaan. Tänään oli kuuma päivä, +25c. Halssien pihaan jäätiin nauttimaan auringosta. Oli ihana ja lämmin. Muut heräili lopulta ja päästiin lähtemään shoppailemaan!





Matkalla tuli monia stoppeja, mutta päästiin Tsim Sha Tsuille, ja siellä sitten hetki ja toinen pyörittiin ja etittiin niitä kauppoja minne haluttiin mennä. :) Ensimmäinen löytyi suht helposti ja sieltä tarttui mukaan muutama paita. Lähdettiin sitten etsimään toista kauppaa ja samalla ruokapaikkaa. Tuli ainakin käveltyä ja paljon. Oli kuuma miltei. Iltapäivä ja ilta meni tuolla reissulla, suurin osa ajasta meni siihen että etsittiin niitä kauppoja. Puolitoista tuntia etsittiin Cotton On:ia, ja se oli kyllä ihan etsimisen arvoinen, siellä oli paljon hyviä ja kivoja ja hyvänhintaisia vaatteita, sinne siis uudestaan myös! Lopulta oltiin kaikki niin puhkipoikkiväsyneitänälissään, että mentiin mäkkäriin vielä kauan himotuille sunday-jäätelöille ja sitten lähdettiin kohti Hung Homia. Vähän meinattiin olla hukassa metroasemalla, mentiin väärälle laiturille ja kaikki oli sillein, että hmm me ollaan väärässä paikassa. Oli hieman väsynyttä porukkaa.

Päästiin takaisin melkein hallsseille asti, mutta lähdettiin sitten samantien hommaamaan liittyymää Miiron ja Oliverin kanssa. Saatiinkin hyvä liittymä hommattua, neljälle ihmiselle ja maksaa noin 13e/kk per henkilö, tällä hetkellä mulla on prepaid, johon oon saanut menemään 400HKD, 40e, kahdessa viikossa. Eli joo, ihan fiksu vaihto.

Mentiin vielä porukalla sinne meidän lempparipaikkaan syömään, ja oli kyllä jälleen kerran hyvää ruokaa.

Vihdoin kymmenen jälkeen oltiin väsyneinä takaisin kämpällä. Edessä oli sitten kämpän uudestaan järjestely, kun oltiin aamulla tehokkaasti kaikki kerätty pois :D kuultiin vasta iltapäivällä, ettei olisi oikeasti edes tarvinnut. Noh, niinkuin pojat sanoi, niin voidaan ottaa tää niinkuin uutena alkuna kun muutettiin uudestaan meidän huoneeseen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti