maanantai 11. helmikuuta 2013

New Year's Parade

Se oli semmoinen paraati se. Vuosi vaihtui silloin la-su yönä, mutta eipä sitä juuri huomannut. Enemmän kaiken huomasi eilen. Päivällä käytiin syömässä ja kävelemässä tuossa lähialueella, monilla ihmisillä oli juhlavaatteet päällä ja oltiin leppoisalla perhekävelyllä. Mentiin Japanilaiseen hampurilaispaikkaan syömään, joka oli suht tavallinen kuitenkin. Elisa uskaltautui maistamaan jotain riisiburgeria, siinä oli riisistä tehty se sämpyläosuus ja jotain höttölihaa sisällä.

Kierreltiin hetki lähikatuja ja tultiin sitten asunnolle siivoamaan! Olin aamulla hakenut imurin meille, kiitos Jespen vihjeen, mistä sen löytää. Pyyhittiin innoissamme pölyt ja oltiin, että jes, saadaan siisti huone. Noh, aloin imuroida, ei tapahdu mitään. Se imuri ei toiminut!!! Hetki siinä harmiteltiin, ja mentiin viemään imuria sitten pois, ja päätettiin etsiä uusi. Löydettiinkin uusi imuri ja sitä koitettiin ihan siellä käytävässä, että toimiiko, ennekuin raahataan sitä 5 kerrosta alaspäin. Kyllähän se toimi. Huoneesta tuli puhdas ja oltiin tyytyväisiä. Mattokin vaihtoi väriä ja sen tunnistaa jopa valko-ruskeaksi matoksi taas.

Iltapäivä meni skypetellessä ja rennosti ollen. Illalla puol 7 aikaan lähdettiin sitten kohti tuota paraatia. Metrolla mentiin TST:lle ja sieltä sitten kamalan väkijoukon pariin Haiphong roadille, nähtiin Elias tien toiselta puolelta, mutta ei ollut kyllä mitään mahdollisuutta päästä samalle puolen tietä.

Kiivettiin Oliverin, Jarkon ja Elisan kanssa aidan reunalla istumaan ja todettiin, että tässähän on loistava paikka. Tätä riemunhetkeä kesti ehkä 15min ennenkuin poliisit tuli käskemään kaikki alas. Siinä siis oli paljon muutakin porukkaa kuin me. Lähdettiin etsimään parempaa paikkaa ja kiivettiin sitten uudelle aidalle, tai semmoselle korkeammalle alueelle puiden sekaan. Löydettiin sieltäkin hyvät paikat ja oltiin tyytyväisiä. Se alue oli myös ihan täynnä. No, sitäkin riemua kesti ehkä 10min ennenkuin juontaja alkoi kertomaan poliisin tiedotteita, että show ei ala, ennenkuin kaikki on alhaalla sieltä ylhäältä. No, suurin osa ihmisistä ei tehnyt elettäkään liikkuakseen. Päinvastoin, istuivat entistä tiukemmin alas. Juontaja yritti uhkailla ja lahjoa, sanoi, että saatte ilmapalloja ja karkkia jos tulette alas. Siellä oli oikeasti tosi paljon ihmisiä ylhäällä, ihan pienistä vauvoista ja lapsista aina vanhoihin ihmisiin saakka. Osa lähti alas, Elisan kanssa mentiin myös alas. Valonheittimet käännettiin osoittamaan sinne ylös ja koko alhaalla oleva yleisö huuti "come down". Se oli jotain ihan älytöntä, koska juuri kukaan ei todellakaan liikkunut. Lopulta sinne kiipesi pari polisiia ylös ja ne muutaman ihmisen sai sieltä sitten alas. Jos ei muuta niin usko Hong Kongin poliisivoimiin meni. Eihän ne saaneet mitään aikaan. Suomessa porukka olisi tullut alas paljon nopeammin, ja vähän uskottavampien poliisien toimesta.

Lähdettiin etsimään paikkaa, josta voisi nähdä edes jotain. Käveltiin TST:n metroasemalle päin ja yritettii päästä toiselle puolelle tietä, no ei sinne päässyt. Poliisi myös kertoi meille että paraati alkaa klo 20.30, sen oli siis pitänyt aikataulun mukaan alkaa klo 20. Lähdettiin sitten takaisin mistä oltiin tultu, ja voi sitä väenpaljoutta! Niitä ihmisiä vain tuli ja tuli ja tuli, vastaan, sivulta, takaa ja kaikki vain tunki ja tunki ja tunki ja puristi ja koitti päästä liikkumaan. En oo koskaan ollut niin ahdistavassa paikassa, kun ei voinut tehdä mitään, oot vain siellä ihmismassan keskellä. Onneksi osa niistä ihmisistä on kuitenkin niin pieniä, että näki sentään jotain. Meinasin myös oikeasti kaatua sinne ihmismassan sekaan. Hetken jo pelotti, että pääseekö täältä koskaan pois. Iski kyllä paniikki, että haluan vain kotiin.

JA sitten nähtiin jotain käsittämätöntä, ne poliisit ketkä oli käskenyt sitä porukkaa alas sieltä, niin nyt sinne päälle oli kiivennyt ehkä 10 polisiia, JA yksi niistä alkoi AUTTAA ihmisiä nousemaan sinne ylös. Olin aivan suu auki, että mitä täällä tapahtuu, eihän tämä ole mahdollista. No, niin se vain teki. Ihmeteltiin myös kun joku muslimilauma meni sinne ylös ja niillä oli ainakin 20 matkalaukkua mukanaan.. Meinasiko ne muuttaa sinne? Mentiin lopulta itekin sitten sinne ylös sivummasta, ja päästiin hyville paikoille. Sieltä kyllä näki.

Paraati oli ihan okei, mutta ei mitenkään semmoinen säväyttävä kokemus. Oon nähnyt hienompiakin paraateja, Brysselissä ja sitten Disneylandissa. Mutta, tulipahan käytyä ja oli siellä osa hienoja show-juttuja ja näkemisenarvoista. ja ennenkaikkea, onpahan nyt koettu tuokin!

Lähdettiin vähän ennen loppua pois ja siellä olikin ihan väljää kävellä siellä. Metrolla tultiin halsseille takaisin ja etittiin ruokapaikkaa, eipä ollut juuri mikään auki, ehkä 3 avointa paikkaa löydettiin, yhteen sitten mentiin ja joo, oli sitten pahin ruoka ikinä täällä. Mulle jäi nälkä sen jälkeen ja osa halus jälkkäriä niin mentiin mäkkäriin, lopputulos oli se, että 3 meistä söi vielä hampurilaiset siellä :D mutta lähti nälkä! Mäkkäri pelasti iltani kyllä.

Väsyneenä kotiin ja peiton alle, tulipahan nähtyä ja koettua, ja oli siellä hienoja esityksiä oikeasti, mutta ihmisiä vain oli liikaa.
















Niin ja meidän lukujärjestys varmistui, ja kaiken sen sumplimisen ja säädön jälkeen, meillä on koulua vain tiistaisin ja keskiviikkoisin !! Silloin onkin pitkät päivät mutta kuitenkin. Jee :)

Nyt meen parantelemaan flunssaa peiton alle.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!! :)

Illalla mennään sitten katsomaan uuden vuoden ilotulituksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti