torstai 10. tammikuuta 2013

Why to HK?

Aika moni on sitä kysynyt, että miksi juuri Hong Kong, miksi sinne vaihtoon?

No, koko juttuhan alkoi tuossa syyskuun lopulla 2012, kun menin meidän koulun kv-koordinaattorin puheille kaverin kanssa ja kysyttiin "minne voi lähteä kahdestaan?". Koordinaattori vastasi "lähdette Hong Kongiin". Mehän katottiin Elisan kanssa toisiamme ja alettiin nauramaan, oltiin ihan, että eikä lähdetä, se on niin kaukanakin ja kaikkea. Koordinaattori puhui meille sitten muutama minuutin Hong Kongin puolesta, lopputulos oli se, että päätettiin "kerran kun lähdetään niin lähdetään sitten kunnolla, eli joo mennään!" Ei muutakuin muuta puhelu tärkeimmille ja sitten hakemuksia täyttämään ensin koulunjärjestelmään ja sitten seuraavalla viikolla kaiken maailman papereita täyttämään ja hakemaan ja lähettämään.

Mitä papereita me sitten tarvittiin:

- kopio passista (passin pitää olla voimassa väh. 6kk matkan jälkeenkin)
- erillinen passikuva
- todistus pankista että on tilillä rahaa väh. 20000HKD (=2000e) (ENGLANNIKSI)
- CV englanniksi
- Englannikieliset kopiot opintosuoritteista
- Viisumihakemus piti täyttää

Myöhemmin piti sitten täyttää vielä heidän oma onlineapplication-sivu, jossa kyseltiin kaikkea mahdollista ja asuntolahakemus (ei ollut vaikea). Asuntola muutenkin tulee olemaan aika halpa. Myöhemmin myös vaadittiin vielä englanninkielinen todistus vakuutusyhtiöstä, että on vakuutus olemassa ja voimassa.

Meillä oli aika kiire kaikkien noiden paperien kanssa, kun haettiin vähän viime tipassa, eli kannattaa hakea ajoissa, mutta onnistui se näinkin.

Paperisotaa oli, mutta ei ollut mitenkään mahdotonta. Kyllä siitä selviää, ja Hong Kong PolyU:lla on todella selkeät hakuohjeet ja onlineapplication-sivu.

Kohta sitten päästään ihan paikan päälle ihmettelemään, mitä sieltä löytyy..

Viimeistä viikkoa Suomen-kamaralla pakkasissa viedään. Siellä odottaan vähän lämpimämmät kelit, joten talvivaatteet voi huoletta pakata pois. Vielä olis miljoona ja sata asiaa tehtävänä tällä viikolla, huomenna olisi viimein tentti täällä päässä, kavereita pitää nähdä paljon vielä, käydä ostamassa kaikki mitä tarvii mukaan ja kai sitä pakatakin pitäis..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti