torstai 24. tammikuuta 2013

Tuoksuva satama

Hong Kong tarkoittaa Tuoksuvaa Satamaa. Senkin on näiden päivän aikana oppinut täällä.

Eilen tosiaan lähdettiin kahdestaan shoppailemaan ja seikkailemaan. Ensin käytiin pankissa maksamassa asuntolamaksu koko ajalta (6150HKD = 615e, not bad) ja koulumaksu 390HKD = 39e. Nämä saatiin hyvin hoidettua ja maksettua, ilman ongelmia. Sitten lähdettiin kohti Hung Homin metroasemaa ja otettiin metro East Tsim Sha Tsuille, käveltiin siellä sisätunneleita pitkin Tsim Sha Tsuille ja yritettiin shoppailla. No, ei oikein löydetty mitään shoppailupaikkaa, niin lopulta vaan harhailtiin ja yritettiin etsiä ruokapaikkaa, päädyttiin yllättäen taas mäkkäriin.. Alkoi kiinalainen ruoka vähän jo tökkiä, mikä on ehkä vähän huono näin alkuvaiheessa. Pitsalle meinattiin mennä, mutta se maksoi 10e!

Päätettiin sitten lähteä varmaan paikkaan, eli takaisin metroasemalle ja muutamalla metrolla mentiin Kowloon Bay -asemalle, josta piti löytää Ikea-bussi. No ei sitä löydetty ja lopulta otettiinkin taksi Ikeaan, eli MegaBox nimiseen kauppakeskukseen. Siellä kierreltiin muutamat kaupat, mutta ei tarttunut mukaan muuta kuin ripsiväri (vihdoin!) ja topseja (suomeks sanottuna korvapuikkoja, mutta tämmönen sana jostain tarttunut :*). Mentiin sitten Ikeaan vaihteeksi ja ostettiin muutamat viltit, joista toinene menee lakanan ja patjan väliin, nää sängyt on aika kovat ja semmosta ihme muovia patjan päällä niin se hiostaa hieman liikaa. Mukaan lähti myös vessanmatto ja kulhot, että voi täälläkin jotain syödä.

Oltiin kaikesta kävelystä ihan puhkipoikki ja otettiin taksi asuntolalle, taas päästin sinne minne haluttiinkin, eli jotenkin osataan sanoa "Lei Kum Suksee". Ei oo edelleenkään mitään tietoa, mitä se tarkoittaa, mutta tänne sillä aina pääsee. :D

Heitettiin tavarat asuntolaan ja lähdettiin ruokakauppaan ostamaan nuudeleita ja pesuainetta. Matkalla mietittiin, että ollaan kyllä ainoita blondeja, ketä ollaan koko kaupungissa nähty ja alettiin oikein katsoa, onko missään blondeja, no nähtiin yksi vähän vaaleahiuksisempi ihminen, ja sehän oli Jarkko, ei tämäkään liian iso kaupunki taida olla kun voi törmätä randomisti tuttuihin jo :D Käytiin kaupassa ja sitten väsyneenä asuntolaan takaisin.

Tuosta blondiudesta, eilen varsinkin huomasi että oikeasti herätetään huomiota ja moni jää hyväntahtoisesti katsomaan ja myhäilemään/naureskelemaan. No, kai siihenkin tottuu.

Ilta meni siinä, että kattelin koulujuttuja vähän, meidän lukujärjestys on vielä ainakin ihan typerä, pitää tänään vähän koittaa muuttaa sitä. ja sitten skypettelin Suomeen, siinä sitä hurahtikin monta tuntia nopeasti, mutta oli kyllä ihana nähdä ja puhua. Sen jälkeen iskikin ekan kerran kamala koti-ikävä. Mutta kyllä se tästä.

Tänään koulujuttuja pitäisi varmaan ihmetellä ja illalla mennään Ladies Marketille shoppailemaan :D

Ihmettelen edelleen sitä, että täällä on palmuja! ja täällä on myös kaksikerroksisia busseja.

Ehkä tämä unirytmikin pikkuhiljaa normalisoituu, viime yönä nukuin sentään 6h ihan Hong Kongin yöaikaan, mutta sitten heräsin puol 8 ja ei tullut uni millään, vaikka väsytti kamalasti. 9 aikaan lopulta nousin ja juttelin Suomeen, teidän pitiäisi siihen aikaan nukkua siellä!! :D

Hauskaa päivää kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti