lauantai 26. tammikuuta 2013

long story

Torstai-ilta meillä jatkui niin, että lähdettiin porukalla syömään, lopulta meitä oli seitsemän suomalaista kasassa ja mentiin asuntolan lähellä olevaan vähän länkkärimäisempään paikkaan ja saatiin kunnon ruokaa, eli pihvejä! Oli kivaa vaihtelua kyllä.



Sieltä jatkettiin sitten ihmettelemään "laivaa" joka tosiaan on keskellä rakennuksia ja siellä sisällä on jotain kauppoja myös.


Otettiin taksit sitten ja lähdettiin kohti Ladies Markettia, missä oli paljon kojuja, vähän niinkun jossain turistikohteissa Euroopassakin. Siellä sai ja piti tinkiä niin paljon vain kun kehtasi. Mukaan tarttui kolmet kengät .. ja yksi laukku. Siellä aikamme kierreltiin niitä katuja ja lopulta lähdettiin metrolla takaisin Hallsseille.

25. Perjantaina meidän pitikin herätä jo 8 aikaan, tosin heräsin jo 7 jälkeen ja en saanut unta. 9.30 piti olla koululla ja mentiin sinne suomi-porukalla. Kävelymatkalla puhuin puhelimella skypepuhelun! :* Onnistui kyllä yllättävän hyvin. Koululla me saatiin opiskelijakortit ja jotain aamupalaa ja yleistä hengausta oli myös. Ihan hienot näkymät oli sieltä 16. kerroksesta :P



Hoidettiin sitten muutama muukin asia koululla, ensin mentiin hakemaan Student Octobus -hakemus laput ja niihin leimat, sitten mentiin tekemään kyllä yksi mielenkiintoisimmista ja ihmeellisimmistä asioista: testi, että päästään käyttämään asuntolan salia!! Siinä oli 14 kysymystä, mistä piti olla 9 oikein ja se oli oikeasti aika vaikea. Naurettiinkin kaikki, että ollaan koko porukka sitten ens viikolla sitä uusimassa ja jos ei pääse läpi niin pitää mennä käymään kurssi! Aivan ihmeellistä tämmöinen. Suomessa kuka tahansa voi kävellä mille tahansa salille vaan sisään, mutta ei täällä.

Lähdettiin käymään asuntolalla ja sitten hetken päästä suunnattiin porukalla metrolle ja kohti Sham Shui Po- metroasemaa ja siellä sitten kierreltiin ja kateltiin kojuja ja käytiin kauhean isossa elektroniikka-kaupassa, se vaan jatku ja jatku ja jatku joka suuntaan! Käytiin siellä alueella myös syömässä ja se oli ihan mielenkiintoinen kokemus kyllä, listat oli vaan kiinaksi ja tilattiin ihan randomilla ja sitten ne muutenkin tarjoilijat vaan nauro meille. Mutta, sain syötyä koko aterian tikuilla! :)


Kierreltiin vielä hetki siellä ja sitten tultiin metrolla takaisin asuntolalle. Hetki skypeteltiin Suomeen taas :* ja vähän vaihdettiin vaatetta ja lähdettiin sitten porukalla ensin katsomaan valoshowta satamaan, oli kyllä niin sumuista ettei siellä kunnolla nähny ja kuvat varsinkin epäonnistui.



Sieltä suunnattiin sitten kävellen ja metrolla Mr. Wong - ravintolaan, tai ruokapaikkaan, missä sai syödä ja juoda (kaljaa) hintaan 50HKD = 5e, niin paljon kuin halusi. Ensin saatiin kaljat käteen, sitten tuli omistaja kysymään mitä ruokaa halutaan tai mistä tykätään ja sitten kohta sitä ruokaa alettiin kantamaan pöytään ja jokainen otti sitä omalle pikkulautaselleen sitten. Oli ihan hyvää ruokaa ja sitä oli riittävästi, ja söin kokonaan tikuilla! Kolme tuntia siellä sitten vierähtikin. Oli vähän ehkä epähygieeninen paikka muttamutta..


Sieltä suunnattiin sitten katsomaan Hong Kong saaren menoa ja meininkiä. Käytiin semmosessa baarissa mikä oli 30. kerroksessa, oli aika hienot näköalat kyllä sieltä, oli vaan sumuista niin kuvat on taas vähän epäselviä :) Olihan siellä porukkaa! Hauska ilta oli ja taksilla takaisin asuntolalle.




26. Lauantaina nukuttiin sitten aika myöhään ja ennen 2 lähdettiin liikkeelle Elisan, Eliaksen, Matin ja Velin kanssa, mentiin Tsim Sha Tsuille pyörimään ja kierreltiin siellä ja käytiin kattomassa muutama paikka, mentiin sitten Starbucksiin kahvittelemaan ja syömään jotain pientä. Hengailtiin vielä hetki TST:llä. Meinattiin yhteen Pancakes paikkaankin mennä aiemmin, mutta se oli lopulta sen näköinen ettei se ollut edes auki vaan edessä oli vaan betoninpaloja :D

Tultiin takaisin asuntolalle, tai ensim mentiin ruokakauppaan hankkimaan pesuainetta, sillä huomenna pääsee pesemään pyykkiäkin jopa, jee! Uudet kengät myös hankasi kivasti..

Tultiin asuntolalle ihmettelemään että minne mennään ja milloin syömään ja mitä tehdään. Skypettelin vähän taas, onneks se on niin helppoa! :* 7 jälkeen lähdettiin pienellä porukalla syömään, tällä kertaa vuorossa oli pasta carponaara vähän länkkärimäisemmässä paikassa. Ihan okei hyvää. Pojat haki sitten vielä vohvelit jälkkäriks, mutta ei kyllä ite millään jaksanut. Täällä tulee kyllä syötyä vähemmän ja harvemmin kuin muuten.

Tänään täällä oli tosi harmaata taas ja vettä satoi ja oli viileämpi, no ei ehkä kylmä verrattuna siihen mitä Suomessa ;) Kaikki hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti