keskiviikko 23. tammikuuta 2013

first visit in school

Nonniin, taas sitä mennään. Eilen herättiin vasta 11 maissa kun nukkumaanmeneminen hieman venähti edellisenä iltana. Aamulla sitten hitaasti laittauduttiin ja lähdettiin sitten etsimään aamupala/lounaspaikkaa. Lopulta päätettiin mennä tuohon asuntolan ihan vieressä olevaan kiinalaiseen (ylläri ...) paikkaan. Tuijotettiin ruokalistaa hetki ja toinen ja oltiin että mitenhän tämä toimii. Siihen tuli yksi poika sitten myös ihmettelemään samaa, ja alkoi jutella meille. Selvisi sitten, että sekin oli vaihtari, Sveitsistä. Lopulta mentiin kassalle tilaamaan ja se vaihtaripoika maksoi meidän lounaatkin, ei siinä :) se kyllä saattoi luulla ettei meillä ollut korttia millä maksaa sitä :D täällä jossain tai aika monessakin paikassa voi maksaa sillä Octobus-kortilla, millä maksetaan kaikki juna-metro-bussi -matkat niin siihen voi ladata rahaa ja maksaa kaupoissakin.

Saatiin siis lopulta eteemme jotain missä oli riisiä ja päällä kastike, jossa oli herkkusieniä, katkarapuja .. ja kasviksia. Noh, ne ketkää tuntee mut niin tietää, ettei nuo sienet ja katkaravut ole herkkua, eli ongin sieltä niitä porkkanoita ja herneitä (ja kastiketta) ja söin niitä riisin kanssa. Lähti se nälkä niinkin!

Ruoan jälkeen käytiin asuntolalla ja sitten lähdettiinkin koululle! Sinne menee noin 10min kävellen, ja semmosta kävelysiltaa pääsee suoraan tästä sinne. Eli ei haittaa vaikka sataisikin, kun katto päällä koko ajan, mutta on se sivuilta siis avoin suurimman osan matkasta. Täällä ei kyllä pitäisi tähän aikaan vuodesta edes sataa ollenkaan. (katotaan kun sanoin noin ääneen, niin kirjoitan, niin heti sataa, mutta toivotaan ettei. )

Koulussa meidän piti mennä auditorioon ja sinne maittain ryhmiin istumaan. Suomesta meitä on täällä 17. Yllätti kyllä sekin, että täällä on 4 Jyväskylästä, mutten ollut niitä kahta koskaan nähnyt aiemmin, ne on eri aloilta kylläkin. ja Suomalaiset muuten on asukaslukuun suhteutettuna suurin vaihtariryhmä. Joku reilu 300 vaihtaria täällä nyt on. Ne piti meille muutaman tunnin infon, missä tuli kyllä aivan liikaa tietoa, että joutuu kyllä samat asiat etsimään muualtakin vielä. Mikä yllätti, niin moni puhuja korosti "make friends, have fun" "you will learn so much more elsewhere than in classroom" "make this time so memorable that you will remember it always and enjoy Hong Kong" Tuli vähän olo, että ei ne ehkä kauheasti suutu koulussa vaikkei siellä aina olisikaan, jos on jossain reissussa tai sitten jos tunneilla ei vaan aina tajua. Eli ehkä sitä voi stressata vähän vähemmän. Totta kai siis pyritään käymään ja selviytymään koulustakin :)

Jäätiin kahvittelemaan suomalaisporukalla ja sitten lähdettiin asuntolaa kohti uusien tuttavuuksien kanssa ja mentiin perus ruokakauppaan käymään. Siellä oli kala-allas.. Maitotuotteet maksaa ihan älyttömästi täällä, maitopurkki maksaa yli 3e! OStettiin jotain hedelmiä ja hiuslakkaa ! ja vettä. Täällä ei oikein voi tuota hanavettä juoda, tai ei saa juoda kuin tietyistä paikoista.

Käytiin hetki asunnolla huilaamassa ja saatiin netti toimimaan meidän huoneessakin, kiitos vain insinöörillemme! Hetki sitten facebookkailtiin ja valmistauduttiin. Sitten olikin jo kello 8 ja aika lähteä vähän illalliselle suomalaisporukalla.

Mentiin metrolla ensin Tsim Tsa Tsuille (tiedän, nää paikannimet on jotain ihmeellistä, ollaan naurettu niin monesti näille). Siellä sitten käveltiin toiselle metrolinjalle ja mentiin sille Hong Kongin saaren puolelle Central-stationille. Sieltä sitten löydettiin viimeinen vahvistus joukkoon ja alettiin etsiä ruokapaikkaa. Käveltiin, käveltiin ja käveltiin ja aloin hieman olla nälissäni. Pojat siinä sitten kuittaili ja naureskelikin että kiukuttelenko kun oon nälkäinen, (olin ehkä muutaman kerran sanonut että on nälkä, ruokaa kiitos, kun oli oikeasti tosi nälkä!) sanoin vaan että joo mun poikaystävällä vois olla tähän jotain sanottavaa, että sille kiukuttelen kun on liian nälkä (:-*).

Lopulta päästiin ruokapaikkaan, sinne mentiin yläkertaan keittiön läpi.. Mikä oli vähän kummallista. Saatiin listat käteen ja meinasin turhautua kun en tiennyt mitä syödä. Lopulta saatiin tilattua ja alkuteet pöytään. Oltiin taas yllättäen kiinalaisessa. Saatiin ruoatkin eteen, ja koitin syödä puikoilla! Aika kauan sitä jaksoin yrittää, mutta sitten alkoi muiden lautaset olla tyhjät niin päätin siirtyä haarukkaan. Kyllä vielä opettelen tikuilla syönnin varmasti!

Lähdettiin sitten kävelemään ympäri aluetta ja haettiin muutama kalja/siideri/miniviinipullo ja siinä kävellessä niitä juotiin. Kaljat ja siideri makso siinä 1,2e ja miniviinipullo (koko 1,8dl) 1,9e. Siellä alueella käveltiin ympäriinsä ja juteltiin joidenkin random-ihmisten kanssa. Oli kyllä hauska ilta! Taksilla tultiin sitten takaisin asuntolalle, ja taksikuski jopa ymmärsi kun sanottiin sille "Lei Kum Suksee", eli päästiin hyvin asuntolalle.

Semmoinen päivä se! Kyllä täällä paljon tapahtuu aina päivässä, ja nopeasti menee! Voi johtua myös siitä että meidän rytmi ei tosiaankaan ole vielä kunnossa, mutta jos se tästä pikkuhiljaa!

Ainiin, ja maistoin mustekalaa tänään siellä illallispaikassa!

Niin ja mikä on outoa täällä, niin täällä pankkiautomaateissa ne numerot on väärinpäin, että alarivissiä on 123 jne.

ja 25c oli lämmintä, t-paidalla tarkeni päivällä kyllä hyvin.

Olipas pitkä ja sekava selitys taas, toivottavasti jaksoitte lukea :) Ja kommenttia saa pistää, olisi kiva kuulla mitä te mietitte! :) ja kysyä saa myös!

Hauskaa päivää kaikille sinne! <3

1 kommentti:

  1. Et kai ottanu liikaa rahaa:D Hauska kyllä lukee näitä tsim sam suita ja muita. Jokos oot ehtiny kätköllä käyä heh? Vitsi kuulostaa kyllä kivalta. Hei laittele kuvia näihin jos jaksat, ne ois kivoja:D hankala kommentoia ku pitää todistaa etten oo robotti, mut noihin söhryihin melkeen robotin tarvis, no jos nyt onnistus, taianpa kopioia tän kuitenkin:D
    -tero

    VastaaPoista