sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

ruisjauhoja ja intialaista ruokaa

Pe-la yö oli yks huonoiten nukuttuja hetkeen. Käytävästä kuului kaikkia epämääräisiä ääniä, ja sitten vielä nuo ikkunat aiheuttaa läpivedon vessanoven kanssa, niin ne paukutti innokkaasti. (Ikkunoita on pakko pitää raollaan, tänne paistuu muuten). 

Eilen lauantaina lähdettiin 12 aikaan etsimään RUISJAUHOJA, kun tiistaina pitäisi leipoa sitten 100 karjalanpiirakkaa yhtäkkiä.. Siitä voi kyllä tulla erittäinkin mielenkiintoista näillä välineillä ja raaka-aineilla. Lähdettiin jauhonmetsästykseen kolmen suomalaisen tytön voimin, ja löydettiin jauhot! Oli kyllä taas yksi maailman epämääräisimpiä kauppoja. Ensin johonkin hienoon vähän niinkuin hotellin aulaan, sen jälkeen hissillä 4 kerrokseen ja vastassa on vain metalliovia... ja niin autionnäköistä, että oltiin jo varmoja, ettei siellä ole mitään. Avattiin muutama ovi, ja kappas, siellä oli kuin olikin "Baking warehouse". Sieltä löytyi ruisjauhoja, muuta ei mukaan tarttunut.

Käytiin kotimatkalla vielä International ruokakaupassa, mukaan tarttui ihania hedelmiä ja vihanneksia ja muuta: banaania, porkkanoita, tomaattia, kurkkua, jogurttia! ja mysliä ja puuroa. ja kalkkunaa ja tuorejuustoa leivän päälle. Nam. Kyllä nuo ostokset maksoikin paljon, 320hkd meni, eli 32e. Mutta eiköhän se sen arvoista ollut, että saa noita syödä. :)

Hallsseilla päätettiin olla reippaita, ja mentiin salille! Huh. Käytiin reenailemassa ja sen jälkeen sai sitten kunnon leipiä ja puuroa ja joguttia, nam.

Illalla tuli vähän kiirelähtö viettämään tuplasynttäreitä.



Puol 7 aikaan lähdettiin hallsseilta, pienten mutkien ja seikkailujen jälkeen lopulta saatiin ruoka eteen klo 21.45 (ehkä?) Alkuun mentiin TST:lle ja Deli&Wine nimiseen paikkaan, no ei meidän 20 ihmisen porukka mitenkään sopinut sinne. Hetki mietittiin ja odotettiin muutamaa ihmistä, lähdettiin sitten muualle, mentiin toiselle puolelle TST:tä, Nathan Roadille, ja Friday's nimiseen paikkaan. Päästiin jopa jo pöytään asti, muutama tilas juomatkin jo, saatiin menut eteen niin porukka päätti, että paikka vaihtoon, oli niin kallista. Sitten lähdettiin kolmanteen paikkaan, jonne yks poika varas pöydän klo 20.30 meille. Päästiin lopulta 21.30 sisään koko paikkaan (ja sinne mentiin maailman hämärintä reittiä pitkin, yhden "ostarin" alakerran läpi ja sitten takakautta takaportaita ylös ja sinne odottamaan). Sähköjohdot repsotti ties minne siellä.



Ruoka oli hyvää ja sitä oli kyllä riittävästi. Paikka oli "Delhi" niminen intialainen paikka. Meille kannettiin vaan ruokaa pöytiin, ei tilattu jokainen erikseen siis. Saatiin pasteijoita, monia erilaisia lihakastikkeita, kalakastiketta, kanakastiketta, riisisekoitusta, ja muutama kastiketta mihin leipiä sai kastaa. Ruoka oli kyllä tulisempaa kuin mitä oon aiemmin syönyt. Siellä oli aivan ihanaa juustoleipää!! nam. Sitä tuli syötyä paljon. Tuli kyllä muutenkin maha täyteen. Huh.



Sen jälkeen ihmiset arpoi minne menevät ja osa lähti eri suuntiin. Osa lähti matkalta kohti LKF. Päädyttiin katsomaan jotain livemusiikki paikkaa suht lähellä, se oli ihan täynnä. Siinä vaiheessa lähdettiin Eliaksen, Jarkon ja Velin kanssa itekin taksilla kohti LKF, nähtiin muut ja siellä ulkona hengatessa ja nähdessä tuttuja meni ilta. Paljon oli porukkaa.

Sunnuntai meni sitten rauhallisesti, kävin salilla ja pesin pyykkiä ja sitten perehdyin koulujuttuihin vähän lisää! Huh, pitäisi niitäkin alkaa tekemään ja oikeasti alkaa opiskella ja lukea noita asioita enemmän mitä tunneilla tulee. Muutaman viikon päästä meillä onkin jo midterm-testitkin, huh. Koulujuttuja riittää, niissä varmaan menee aikaa ensi viikolla.



ps. TJ 21!

ja muutama asia, mikä mua täällä alkanut ärsyttää, tai mitkä on semmosia pieniä asioita, mitkä voisi olla toisin:

Se, miten ihmiset kävelee hitaasti täällä! Oikeasti, tuolla saa niin koulumatkalla ohitella ihmisiä ja toivoa että ne ei liikkuisi sellaisina laumoina. JA monet muutkin kuin minä, joka yleensäkin kävelen nopeasti .. ovat valittaaneet samaa täällä! Ja usein niillä myös on samalla kännykät tai ipadit kädessä. JA metroissa tai missä tahansa muualla, monet pelaa kännykällä pelejä, erityisesti jotain pallopeliä, ja vielä äänet päällä :D

Se, miten metronhinnoissa ei ole mitään logiikka.

Se, miten et saa aina suoraa vastausta suoraan kysymykseen, esim. käytännön asioissa siis.

Se, miten kasvikset ja hedelmät ja maitotuotteet maksaa paljon.

Tunneilla myös aika monet ihmiset oikeasti häiriköi, ja nukkuu. :D se on keskiviikko aamun luennoilla varsin normaalia, että moni painaa pään pulpettiin ja nukkuu.

ja tietty se, että tää on kaukana kotoa ja on aikaero :(

MUTTA on täällä asiat hyvin ja tää on oikeati todella siisti ja puhdas kaupunki, missä on suht helppo liikkua. Kiitos älypuhelinten myös, juuri eilen naurettiin, että mitähän sitä tekis tai miten löytäisi yhtään mihinkään ilman älypuhelinta.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille sinne! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti