keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

karjalanpiirakoita, go SUOMI!


Alkuviikko on mennyt kyllä aika hujauksessa ja vähillä unilla.

Maanantaina tein paljonpaljon koulujuttuja, pähkäilin englannin ainetta ja aihetta. Iltapäivällä käytiin tuossa lähellä japanilaisessa paikassa syömässä Elisan ja Eliaksen kanssa, ruoka haisi pahalle mutta oli hyvää :D lisäkkeenä olleet valkosipulipavut oli kyllä nam. Kruunattiin iltapäivä vielä mäkkärijälkkärillä, eli suklaa-sundae! Ja siihen kuuluu pähkinöitä täällä :) Käytiin myös Japanese homecenterissä, jos motivaatiota vaan voi ostaa, niin sen tein, ostin uusia kivoja kyniä, jos niillä jaksaisi kahlata noita koulujuttuja ja artikkeleita sitten läpi vähän paremmalla menestyksellä :)




Maanantai-tiistai yö tuli taas nukuttua huonoiten koskaan. Ei vain onnistunut millään. Päivä meni koulussa, tutoriaalia, enkkua ja luentoja. Päivällä käytiin herkkulounaalla! Makkaraa ja vihanneksi ja jotain joka näytti röstiperunalta, mutta en tiedä mitä se oli, kun ei se oikein maistunut miltään.



                               
Jaksaa myös ihmetyttää kampuksella järjestetyt tempaukset ja mainonnat :D tässä ideana oli "Summer in China", mainostettiin siis kiinalaista kesäkoulua.

Illalla olikin vuorossa mielenkiintoinen osuus. Oli aika leipoa Karjalanpiirakoita keskiviikkoiseen Cultural gaalaan. No, puoli 8 aikaan päästiin aloittamaan lopulta. Leipominen oli erittäin luovaa. Iinan kanssa tehtiin taikina, ja kohdattiin mm seuraavia ongelmia : "ei ole kulhoa " "ei mittaa" "ei mitään millä sekoittaa" "ei oo ihan oikeita jauhoja" "ei ole kaulinta" ja paras oli "mitähän vettä tänne voisi laittaa...." (raanavettä ei voi juoda. Laitettiin kaupasta ostettua pullovettä siis). Aikamme sitä ährättiin ja saatiin kuin saatiinkin aikaan taikina, se oli hieno hetki kun huikkasin Iinalle: "KATO, tässä on taikina, mitä oikeasti voi leipoa!" Niin vain tämä tyttö sai alustettua taikinan, kädet kyynärpäitä myöten siellä. Yhdessä saatiin aikaan hieno taikina! Ja eikun kaulimaan.. Kaulimena käytettiin sitten Ikean mustikkamehupulloja, niihin vain kelmut päälle, niin johan oli hyvä. Kyllä siitä muotoutui oikean muotoisia. Niitä siinä sitten leivottiin isommalla porukalla, osa oli keittämässä riisipuuroa jne. 10 meitä taisi loppujenlopuksi olla koko iltana asioihin vaikuttamassa.

Se tunne oli kyllä aivan uskomaton kun saatiin ensimmäisen satsin tuoreet karjalanpiirakat (voideltu!) suuhun. Kyllä siinä meinasi kyyneleet tulla silmiin ja iho nousi kananlihalle kun se oli vaan niin hyvää, NAM! Voihan Suomi! Ja taustalla soi:

"Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen. Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen. Valkoinen on hanki, valkoiset on yöt kesien. Valkoiset on pilvet, lampaat nuo taivaan sinisen." ja "Isä olen täällä maailman toisella puolen, ja laulan pappadaduda pa duda dapa. Äiti älä pelkää kyllä pidän itsestä huolen, ja laulan pappadaduda pa duda dapa"


100 karjalanpiirakkaa siinä tuli paistettua, ja valmistui siinä myös mustikkakiisseli ja munavoi. Meillä oli hauskaa ja kovasti nauretttiin. Kyllä sitä näköjään kaikki on mahdollista ja kaikkea voi tehdä, missä vaan. Nyt on leivottu karjalanpiirakoita Hong Kongissakin! eli nyt oon leiponut karjalanpiirakoita kolmella eri mantereella! Oli kyllä Mummon leivontaopeista hyötyä, kiitos! :)




Se oli hyvä päivä se. Hyvillä mielin nukkumaan.

Keskiviikko koitti liian nopeasti, kun tuossa leipomisessa venähti ja keskiviikkoisin pitää herätä ennen 7 kouluun. Reippaasti kuitenkin ylös ja kouluun. Luento oli ja meni, mutta siellä jouduttiin tekemään case-study, joka osoittautui aika vaikeaksi. HUh. Käytiin syömässä, ruokaa etittiin, mutta aamupalaahaan jokainen paikka tarjosi kun kello oli vasta puol 11. Mentiin ihmettelemään sen Gaalan suomikojua ja porukkaa siellä. Hieno koju kyllä oli! Vielä tutoriaalit välissä, ja sitten itse gaala alkoi!

Siellä oli kojuja eri maista, mihin jokainen maa oli leiponut tai laittanut ruokaa. Kojuja oli noin 15. Suomi oli ainut skandinaavi maa, muita maita oli mm. USA, Hong Kong, Kiina, Singapore, Taiwan, Irlanti, Pakistan, Ranska, Hollanti, Saksa, Espanja, Etelä-Korea.

Iinan kanssa kierreltiin ja maisteltiin ruokia. Maistettiin Etelä-Korelaista perinteistä vihreää pannukakkua, Hong Kongilaista keittoa, Japanilaisia nuudeleita, USA:sta oli juustomakarooni ja maapähkinävoi-hillo -leipä :D, Ranskalaiset oli leiponut kaikkia ihania piirakoita, crepsit oli hyviä! Taiwanilaista ananaspiirakkaa tuli myös maistettua. NAM. Hyvää ruokaa, paljon porukkaa ja hyvä mieli.

Suomen koju oli kyllä hyvin koristeltu ja laitettu. Tarjolla oli karjalanpiirakoita ja munavoita, mustikkakeittoa ja kermavaahtoa, oli myös powerpoint Suomesta, suomimusiikkia, julisteita, angry birds- kamaa jne. Hieno standi kyllä, ja oli kyllä suosittu. Porukka jonotti sinne ja oli tyytyväinen. Muutkin oli kyllä hienoja, ja oli kiva päästä näkemään ja maistamaan muiden maiden tekemiä juttuja. Hieno tapahtuma! Suomalaisuus ja suomimusiikki ja suomi-ihmiset sai kyllä niin hymyn huulille :)






Joulupukille sai kirjoittaa kirjeen :)




Illalla vielä suunnattiin Elisan ja Veeran kanssa viinikurssille, Italian viinit oli aiheena ja ne oli hyviä! Oli myös tarjolla patonkia ja juustoa, NAM! Tänään oli aika ilmaisen ruoan päivä kyllä. Tänään jopa tuntui, että siellä oppi jotain. Muutenkin, oli ihan jees tunne kun tiesi muutamaan opettajan esittämään kysymykseen vastauksen, vaikka ne oli kyllä aika idioottimaisia kysymyksiä :D Ensin opettaja selittää, missä on Italia kartalla. Sitten se kysyy "mikä raja on italian ja ranskan välissä, onko etelä, pohjoinen, itä vai länsi..." Kukaan ei ensin sanonut sille mitään :D lopulta kun se toisti kysymykseen muutaman kerran ja viittoi ilmansuunnat niin jo alkoi paikallisten suusta kuulua vastauksia. Ei viitsitty suomiporukalla sanoa, kyllä se opettaja varmasti tiesi, että me tiedetään. Seuraavaksi se kysyi "mistä on Verona kuuluisa?" Samantien kuiskakin, että Shakespeare. Lopulta opettaja sanoi senkin ääneen kun ei ne paikalliset tienny. Meitä opettaja viittoi olemaan hiljaa (tän kyllä kuulin vasta myöhemmin :D mutta en muutenkaan viittinyt vastata kun ajattelin että antaa noitten yrittää).

Ne paikallaset jäi tunnin loputtua juomaan vielä luokkaan, ja ne oli oikeasti kyllä humalassa. Ei sovi viini niille. Itse olen tuolla vain oikeasti maistellut ne viinit, eli kulaus kutakin viiniä ja loput viemäristä alas. :)

Loppuviikosta pitää keskittyä koulujuttuihin taas, kun ei näinä koulupäivinä ehdi niitä miettimään. Nopeasti on nämä pari päivää menneet! Loppuviikko vähän leppoisampi ja ei niin aikataulutettu!

Mukavaa viikon jatkoa sinne! :)

ps. Siinä on mun nimi kirjoitettuna pakistanilaisittain, mikä ikinä onkaan kieli siellä :)




pps. :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti